Facebook és tumblr gyüjtő oldalak

Facebook és tumblr gyüjtő oldalak

Hogyan készítsünk ingyenes blogot a Tumblr-en

2021. július 02. - Jozsef.Nemeth

Hogyan készítsünk ingyenes blogot a Tumblr-en


Tumblr gyorsan növekszik, mivel egyre többen rájönnek, hogy ez egyszerűen használható és jellemzően nehéz ellenállni. Néhány perc alatt ingyenes blogot készíthet a Tumblr-rel, ha ellátogat a Tumblr honlapjára, és követi a megadott lépéseket. Ez az elsődleges Tumblr blogod, ezért nagyon fontos az a név, link és avatar, amelyet az első blog létrehozásához használsz a fiókbeállítás során. Mindenhol követnek, amikor interakcióba lépsz a Tumblr többi felhasználójával, és tartalmat osztasz meg. Nem törölheti az elsődleges blogot. Ehelyett be kell zárnia a teljes Tumblr-fiókját, ezért kezdettől fogva tervezzen ennek megfelelően.

 

Adatvédelmi beállítások

Amikor ingyenes blogot készít a Tumblr-en, az automatikusan nyilvános. Az elsődleges Tumblr blogbeállítást nem lehet nyilvánosról privátra váltani. Ugyanakkor a jövőben elsődleges blogján közzétett konkrét bejegyzéseket privátként is beállíthat. Csak állítsa be a most közzé beállítva magán amikor létrehozod a privát bejegyzést. Ha teljesen privát Tumblr blogot szeretnél létrehozni, akkor az elsődleges Tumblr blogtól külön el kell készíteni egy második blogot, és ki kell választani a jelszóval történő védelem lehetőségét. A rendszer kéri, hogy adjon meg egy jelszót, amelyet a látogatóknak tudniuk kell és be kell írniuk a privát blog megtekintéséhez.

Kialakítás és megjelenés
Az ingyenes Tumblr blog elkészítésekor különféle Tumblr témák állnak rendelkezésre, amelyekhez a Tumblr-fiók elhagyása nélkül is hozzáférhet. Csak kattintson a gombra Testreszab link, majd a Megjelenés linket a Tumblr irányítópultján a Tumblr blog megjelenési beállításainak megtekintéséhez. Megváltoztathatja Tumblr blogjának színeit, képeit, betűtípusait és moduljait, valamint megjegyzéseket és teljesítménykövetési kódot adhat hozzá (mindkettőjüket a cikk később tárgyalja).

 

Oldalak
Hozzáadhat oldalakat a Tumblr blogjához, hogy jobban hasonlítson egy hagyományos webhelyre. Például érdemes közzétenni egy Rólam oldal vagy egy kapcsolattartó oldalt. Ha egy témát használ a Tumblr témakönyvtárból, akkor a téma fel lesz állítva, így azonnal hozzáadhat oldalakat a Tumblr bloghoz.

 

Hozzászólások
Ha meg szeretnéd jeleníteni a látogatók által a Tumblr blogbejegyzéseihez fűzött megjegyzéseket, akkor be kell állítani a blogot azok elfogadására és megjelenítésére. Szerencsére könnyű megtenni. Csak kattints a gombra Megjelenés linket a Tumblr irányítópultján a Disqus megjegyzések platformot a Tumblr blogodhoz.

 

Időzóna
A Tumblr blogbejegyzéseidnek és megjegyzéseidnek időbélyegzésének biztosításához kattints a te időzónádra. Beállítások a Tumblr irányítópultjának felső navigációs sávján, és válaszd ki az időzónát.

 

Egyéni domain
Ha szeretnél használni egy egyedi tartalmat Tumblr blogodhoz először meg kell vásárolnod azt a domaint egy domain regisztrátorától. Miután biztonságba helyezted a domained, meg kell változtatni a domaint a 72.32.231.8 pontra. Ha probléma van ezzel a lépéssel, részletes utasításokat kaphatsz a domain-nyilvántartójától. Miután ezt megtetted, kattints a  Beállítások gombra linket a Tumblr irányítópultjának felső navigációs sávjáról, és jelöld be a jelölőnégyzetet.Használj egyéni tartományt. Írd be új domainjét, majd kattints a Változtatások mentése gombra. Ne feledd, hogy akár 72 órába is beletelhet, amíg a domain-regisztrátor a kérelmed alapján átirányítja a domain A-rekordját. Mielőtt bármilyen beállítást módosítanál a Tumblr irányítópultján, ellenőrizd, hogy a tartomány A-rekordjának módosítása életbe lépett-e.

 

Teljesítmény statisztikák követése
A követőkód hozzáadásához innen: A Google Analytics Tumblr blogjához kattints a  Megjelenés gombra linket a Tumblr irányítópultjának felső navigációs sávjáról. Ha azonban a Tumblr témája nem támogatja a Google Analytics szolgáltatást az irányítópult Megjelenés részén keresztül, akkor manuálisan kell hozzáadni. Hozzon létre egy Google Analytics-fiókot, és adjon hozzá egy webhely profilt a Tumblr-domainhez. Másolja és illessze be a megadott egyéni kódot a Tumblr blogba a Testreszab gombra kattintva  linket a Tumblr irányítópultjának felső navigációs sávjáról. Ezután kattints az Info gombra. Illeszd be a Google Analytics által biztosított kódot a Leírás mezőbe, és kattintson a Mentés gombra. Térj vissza Google Analytics-fiókba, és kattints a  Befejezre. A  statisztikádnak egy-két napon belül el kell kezdenie megjelenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://facebookestumblr.blog.hu/api/trackback/id/tr2016611124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Tamási fürdő, menedzserszűrés, goose down, szonyegtisztitas, best goose down, vízszerelő és fűtésszerelő, autó alkatrész, kipufogó, zárjavítás, video marketing, fürdő

fürdő goose down, menedzserszűrés keresomarketing best goose down goose down comforter szonyegtisztitas vízszerelő és fűtésszerelő video marketing autó alkatrész kipufogó Tamási fürdő, menedzserszűrés, goose down, szonyegtisztitas, best goose down, vízszerelő és fűtésszerelő, autó alkatrész, kipufogó, zárjavítás, video marketing, fürdő